Albert Heijn Haardblok

Door Gamebuster op zondag 31 mei 2015 17:36 - Reacties (24)
Categorie: nutteloze reviews, Views: 29.920

Sinds ik in maart verhuist ben, ben ik in bezit van een echte open haard in mijn nieuwe woning. Ik haal er veel plezier uit om er van alles in te verbranden, maar voornamelijk ziet de haard hout en bruinkool briketten van binnen.

Laatst zag mijn haard echter iets vreemds in de haard liggen: Een Albert Heijn Haardblok. Ik kwam deze in-papier-verpakte blokken tegen bij de Albert Heijn voor € 1,29 per stuk, of € 4,99 per 4 stuks in een voordeel verpakking. Gewapend met een voordeel verpakking, een camera en een champagneglas met water besloot ik het blok uit te proberen.

De verpakking van het "haardblok" geeft aan dat de geschatte brandtijd 2,5 uur zou zijn en dat het blok gemaakt is van houtzaagsel en paraffine (aka kaarsvet). Naar aanleiding van die omschrijving is mijn vermoeden dat de kaarsvet smelt door hitte en vervolgens verbrand (net zoals in een kaars). De houtzaagsel vervult dan waarschijnlijk de rol als het lontje van een kaars: De kaarsvet opzuigen als een spons zodat het kan verbranden. Is de kaarsvet op, dan verbrand het zaagsel zelf.

De instructies geven aan dat je het blok niet uit de verpakking moet halen voor verbranding. Omdat ik nieuwsgierig ben hoe de binnenkant eruit ziet, neem ik een 2e exemplaar en snij ik deze open. Binnenin vind ik een bruin gekleurd blok met gleuven erin... Veel anders had ik niet verwacht van een blok zaagsel en kaarsvet:Goed, tijd om dit blok aan te steken. De verpakking spreekt over "makkelijk aan te steken" en laat een plaatje zien waarbij het blok wordt aangestoken met 1 lucifer. Ik besloot daarom het blok op de proef te stellen om te kijken of het echt makkelijk is aan te steken met 1 lucifer. Ik pakte daarom de kleinste lucifer die ik kon vinden en probeerde het blok aan 2 kanten aan te steken met deze ene lucifer, precies zoals de plaatjes en teksten dit aangeven.

Het blok laat zich inderdaad prima met 1 lucifer aansteken. De papieren verpakking brandt snel op en laat enkel het gloeiende blok achter met kleine vlammen. Enkele minuten later pakt het blok het vuur over en neemt de grootte van het vuur toe.Na 10 minuten nemen de vlammen van het blok alleen maar toe. Er komt enige warmte van het enkele blok af. Het blok brandt geurloos, vrijwel zonder rook en spettert niet: Een schone verbranding zou ik dit inderdaad noemen, maar het is wel een stukje saaier dan een paar blokken hout.
20 minuten na aansteken is het papier vrijwel volledig opgebrand. De vlammen zijn weer net wat groter geworden. De rest van de eerste 2 uur brandt het blok stabiel door, zonder rook of veel schommelingen in grootte van vuur.Na 2 uur had ik behoefte aan wat meer warmte. Ik had nog een 2e blok liggen die ik open had gesneden. Ik plaatste dit blok bovenop het brandende blok en prikte met een tang in het brandende blok. Het blok viel hierbij grotendeels uit elkaar met flinke vlammen tot gevolg. Het andere blok brand nu ook vrolijk verder.


I like

De 2,5 uur brandtijd zou het blok zeker halen. Voor een enkel blok die je even bij de Albert Heijn kan kopen is het best een geinig ding. Het is geen knetterend hout, maar het is verder een prima blokje. Ook is het blok erg goed te gebruiken om je haard aan te steken. Je begint met zo'n blok en plaatst er gewoon normale grote blokken hout op: In no time heb je een goed brandende haard.

Ik heb helaas geen foto's van het eindresultaat; Ik ben hierna andere dingen gaan doen. Wel kan ik je vertellen dat er aan het einde vrijwel geen as achter blijft.

Eindconclusie
Het Albert Heijn haardblok is wat mij betreft goedgekeurd en zou deze vaker kopen. Het product maakt alle claims op de verpakking waar.

+ Makkelijk om aan te steken
+ Brand schoon
+ Goed te gebruiken als aanmaak blok voor grote blokken hout
+ Makkelijk te verkrijgen bij je lokale Albert Heijn
+ Laat zeer weinig as achter, geen andere rommel

- Een beetje saai, beter combineren met hout


Ideaal in combinatie met een glas champagne. Of een champagne glas met water.

Shoarmabroodje kant & klaar van Albert Heijn

Door Gamebuster op dinsdag 26 mei 2015 20:22 - Reacties (42)
Categorie: nutteloze reviews, Views: 10.773

is fucking vies.

There, I Said It.

In de koeling van de Albert Heijn vind je bapaobroodjes voor in de magnetron. Deze zijn over het algemeen droog en saai, maar als je honger hebt en je wilt binnen 1 minuut snel een zooi koolhydraten hebben hebben, dan zijn ze best te doen.

Daarnaast vind je een "pita shoarma".

Nou is het shoarma vlees van de Albert Heijn zelf al niet te vreten; veel te zout, veel te kruidig en... varkensvlees? Gooi een fucking lam in dat plastic doosje, flikker op met je varken.

Goed, over de pita shoarma:
De pita shoarma smaakt naar een oven-gebakken magnetron-opgewarmd bapaobroodje met gepureerd shoarmavlees erin.

http://i.imgur.com/jTRk3X7l.jpg
Jummie!