G/b/: the static speaks my name

Door Gamebuster op dinsdag 10 november 2015 14:10 - Reacties (4)
Categorie: Gaming, Views: 3.644

Ik kwam vandaag via de interwebz deze steam-game tegen:

http://i.imgur.com/OY0mCCU.jpg

Natuurlijk pakte ik Fraps, mijn microfoon en speelde ik de game even, resulterende in deze video:

G/b/ tries: Terraria

Door Gamebuster op zaterdag 19 juli 2014 22:36 - Reacties (11)
Categorie: Gaming, Views: 5.237Ik speel Terraria voor het eerst en lever commentaar over de microfoon. Gewoon, omdat het kan.

Ik vind het altijd leuk om gameplay video's te kijken en mijn interesse ligt er ook al een tijd om zelf video's te gaan maken. Dit is 1 van mijn pogingen. De video is niet bewerkt voor uploaden; Ik vond de video wel voldoende om zonder knippen te uploaden.

edit: Titel aangepast zodat gamenaam zichtbaar is in tweakblogs overzicht.

Pokemon Red met 100.000 tegelijk

Door Gamebuster op dinsdag 18 februari 2014 10:13 - Reacties (35)
Categorie: Gaming, Views: 7.692

Een Australische programmeur heeft een livestream online gezet waarbij men via IRC pokemon red kan besturen. Met commando's als up, down, a, b, left, right en start besturen zo'n 100.000 man dezelfde game

Nu al voor ruim 5 dagen is de livestream actief met momenten van meer dan 100.000 spelers. Iedereen kan meespelen en meekijken. Kijk zelf ook mee hoe duizenden spelers wanhopig proberen iets te bereiken in de game.

Livestream:
http://www.twitch.tv/twitchplayspokemon/

Video's en Foto's waar ik letterlijk hardop om moet lachen:
http://knowyourmeme.com/m...itch-plays-pokemon/photos

WiiMote op je MBP

Door Gamebuster op zondag 29 mei 2011 16:56 - Reacties (7)
Categorie: Gaming, Views: 5.144

Meesten zijn wel bekend met het feit dat je je Wii controller op je PC kunt aansluiten. Sommigen hebben het misschien ook zelfs een keer geprobeerd. Anderen weten misschien ook dat het ook op je Macbook kan en weer een kleinere selectie daarvan zal het waarschijnlijk ook werkend hebben.

Voor diegenen die 't niet wisten of niet werkend hebben gekregen: Je kan je dus een Wii-controller (of "Wiimote") laten verbinden met je Bluetooth-enabled macbook en deze gebruiken als controller in ieder spel dat gamepad controllers ondersteund, waaronder ook emulators.

Waarom zou je dat willen? De wiimote is lekker compact, ligt fijn in de hand en de knoppen zijn goed geschikt voor "knopjes raggen".

http://i.imgur.com/IIgrO.jpg

De WiiMote verbinden met je Macbook.
Alhoewel de bluetooth driver van de Macbook de WiiMote wel herkent, kan de ingebouwde software geen verbinding ermee maken. Gelukkig zijn er vele programmaatjes daarvoor. Na enkelen getest te hebben, beviel Wiiji mij het beste.

Wiiji is lekker simpel en doet wat 't moet doen: tot 4 WiiMote's laten verbinden en laten functioneren als gamepad.

Wiiji kan je hier downloaden:
http://wiiji.veltrop.com/

Na installatie van Wiiji werkte de gamepad driver niet direct. Schijnbaar was het nodig om de macbook te herstarten. Ik weet niet meer precies hoe-en-wat; Ik weet alleen dat ik Wiiji startte en dat ik een foutmelding kreeg en dat het na herstarten wel werkte. Ik raad je dus aan hetzelfde te doen:

Start Wiiji, klik eventuele foutmelding weg en start de macbook opnieuw.

Na opnieuw opstarten pak je je WiiMote. Druk (1) en (2) tegelijk in, waarbij de 4 lampjes gaan knipperen. Terwijl de lampjes op de WiiMote knipperen, start je Wiiji op. Wiiji zal nu verbinding maken met je WiiMote, waarbij het 1e lampje van je Wiimote zal gaan branden.

De WiiMote is nu bruikbaar in ieder programma dat gamepads ondersteund.

Emulators

Er is een hele lijst met emulators welke geschikt zijn voor Mac OS X i.c.m. een gamepad. De meeste emulators voor Mac OS X maken gebruik van de Emulator Enhancer voor gamepad support. Zowel Emulator Enhancer als links naar alle ondersteunende emulators is hier te vinden:

http://www.bannister.org/software/ee.htm

Super Meat Boy

Super Meat Boy for Mac speelt ook verassend fijn met de WiiMote, al is het soms wel puzzelen welke knop waarbij hoort.Nadelen WiiMote
Nadeel van de WiiMote is de kleine hoeveelheid knoppen. Er zijn slechts 2 knoppen voor de rechter duim: (1) en (2).

Verder heb je nog de [B] knop aan de achterkant, welke je, met een beetje training, kan indrukken met je middelvinger. In het midden heb je ook nog de (HOME), (+) en (-) knop, maar deze knoppen zijn te ver weg om toe te wijzen aan knoppen die nodig zijn voor de gameplay.

Persoonlijk wijs ik bij de NES-emulator B toe aan (1) en A toe aan (2). (HOME) is SELECT en (A) is START. Bij andere emulators wijs ik de knoppen toe die ik het meeste nodig zal hebben, wat ik soms per spel verander. Een beetje jammer, maar verder ben ik tevreden met de kleine draadloze gamepad welke veel makkelijker mee te nemen is dan normale gamepads.