Volledige onzin, nutteloze troep & bagger

Urencriterium

Door Gamebuster op zondag 3 juli 2016 08:33 - Reacties (3)
Categorie: quite useless, Views: 4.418

‘Wat een lastige muziek was dat,’ zei een dame na afloop van ons concert met Le Sacre du Printemps van Strawinski in een bewerking voor vier piano’s. ‘Hoelang hebben jullie daar wel op gestudeerd?’
‘Goede vraag,’ antwoordde ik, ‘wilt u een eerlijk of een officieel antwoord?’
Ze keek me wantrouwend aan.
‘Het officiŽle antwoord is bestemd voor de belastingdienst. Je krijgt zelfstandigenaftrek wanneer je als zzp-er 1225 uur per jaar hebt ge-zzp’d. Maar ik neem aan dat u niet bij de belastingdienst werkt,’ grinnikte ik.
Ai, wel dus, ze was fiscaliste.
‘O, goed om te horen. Op mijn eigen partij heb ik zeker 150 uur gestudeerd. De repetities en try-outs hebben me met reistijd erbij zo’n 200 uur gekost. Maar de nachtmerries over moeilijke noten, tellen die ook mee?’
‘Voelde het als werk?’, wilde ze weten.
‘Het voelde als een loodzware baan.’
‘Dan mag u ze dubbel tellen.’
‘O. Ik ben nogal een langslaper en heb er elke nacht 15 uur over gedroomd. Dan kom ik op 30 uur per dag.’
De fiscaliste keek me achterdochtig aan.
‘Ja, het loopt vreselijk op,’ ging ik verder, ‘alles bij elkaar kom ik gemakkelijk op 10.000 uur voor het afgelopen jaar.’
Creatief boekhoudend vervolgde ik: ‘Kan ik uren doorschuiven naar het volgende boekjaar?’
Zoals wel vaker bij belastingmensen, wist ze het juiste antwoord niet. Ik wel, maar het zou zonde zijn om het te verklappen…

Bron: Mijn piano-juf & tante
http://www.musicolumn.nl/musicolumn/urencriterium

Oh, the humanity!

Door Gamebuster op dinsdag 19 april 2016 14:34 - Reacties (13)
Categorie: quite useless, Views: 3.154

6 mei 1937 rond 7 uur 's avonds kwam het grote luchtschip aan bij zijn eindbestemming: Een luchtbasis in New Jersey. Door onbekende oorzaak ontvlamde het grote pre-war Nazi-icoon met zijn gigantische hoeveelheid brandbare waterstof tot een hoopje as en metalen balken in minder dan een minuut.

Van het 61 man personeel en 36 passagiers kwam 22 personeel & 13 passagiers om het leven. Ook kwam 1 man op de grond om het leven. De meesten verbrandt, anderen sprongen tot hun dood om het vuur te ontvluchten. De overige 62 man kwamen er met de schrik of niet-fatale verwondingen vanaf.De oorzaak van de ramp is onbekend. Enkelen speculeren dat iemand zelfmoord pleegde met een wapen en daarmee brand veroorzaakte, anderen speculeren sabotage vanuit het vliegschip. Vonken van een storing in de motor, statische elektriciteit tijdens het landen en blikseminslag zijn andere theorieŽn. Ondanks dat er tenminste 6 camera's de landing aan het filmen waren, zijn er geen beelden van het begin van de brand in Hindenburg.

Binnenkort is het slechts 79 jaar geleden dat de ramp plaatsvond. De ramp maakte een einde aan het luchtschepen concept en zette de volgende stap naar moderne luchtvaart.

Vandaag bijna in Groningen

Door Gamebuster op donderdag 8 oktober 2015 18:57 - Reacties (21)
Categorie: quite useless, Views: 4.456

Ik was vandaag bijna in Groningen!

http://i.imgur.com/bUyiVjr.jpg

Bijna!

Doperwten

Door Gamebuster op woensdag 15 juli 2015 13:37 - Reacties (21)
Categorie: quite useless, Views: 3.593

Er was eens een dag dat ik rustig zat. Ik zat op mijn bureaustoel, aan mijn bureau, te werken. Ik werkte aan een of andere web applicatie, maar dat doet er ook niet toe.

Die ochtend daarvoor kleedde ik mij aan, nadat ik gedoucht had. Na een blik in mijn kledingkast, zag ik dat deze er erg kaal bij stond. In mijn kledingkast heb ik meerdere stapels t-shirts: 1 van deze stapels is mijn "fijne t-shirts" stapel, en de andere stap is mijn "minder fijne t-shirts" stapel. Mijn "fijne t-shirts" stapel was leeg. Ik had geen zin om een "minder fijn" t-shirt te dragen, dus ik trok enkel een broek aan en hoopte dat ik in de wasmachine of droger nog een t-shirt kon vinden.

Eenmaal aangekomen bij de droger bleek dat een overgroot deel van mijn fijne t-shirts in de droger zaten. Deze waren echter nog niet volledig droog, omdat onze droger een luiaard is en geen kleding kan drogen. "Nog maar een rondje dan", dacht ik. Ik zette de droger aan. Ik had inmiddels nog steeds geen shirt aan. Ik besloot maar te gaan werken zonder shirt: Er is toch niemand die het ziet, en de droger zou toch na een uurtje wel klaar zijn.

*trrrrrring*

De deurbel ging. Ik had nog steeds geen shirt aan. Ik weet niet of het inmiddels al een uur verder was en of mijn t-shirts al droog waren. Ik had geen tijd om te kijken of mijn t-shirts al droog waren, dus ik besloot maar met een ontbloot bovenlichaam de deur te openen.

"Hallo!" zei het jochie van zo'n 13-14 jaar oud. "Wilt u misschien wat doperwten kopen?" vervolgde hij. Ik keek naar het jochie die gekleed was met een fel blauwe regenjas. Hij had een grote plastic zak in zijn hand met daarin, naar mijn schatting, zo'n halve kilo doperwten. In diezelfde zak zat ook vocht. Ik weet niet of dit sap was van doperwten of dat dit water was, maar dat doet er ook niet echt toe.

"Verkoopt deze jongen nou zakken doperwten aan de straat in de regen?" dacht ik bij mezelf. Hij moest vast van zijn ouders langs de deuren om die zakken aan te bieden in ruil voor een klein zakcentje. Ik zag geen fiets of andere vorm van vervoer achter hem staan. Hoe vervoert hij die zakken? Heb ik zijn fiets niet gezien? Vermoedelijk heeft hij fietstassen met daarin de zakken erwten.

Ik woon tegenwoordig in een dorpje waar het enigszins boers is. Het dorpje bestaat voor zo'n 50% uit stadsmensen die de rust opzoeken en voor 50% uit boeren uit de omgeving. Alhoewel ik nog nooit groente of fruit aan de deur heb verkocht zie worden, sta ik daarom niet verbaast. Het is nog altijd beter dan de islam-folder-verspreiders die ik in Zaandam voor mijn deur kreeg.

Maar waarom doperwten? Ik heb er nooit bij stilgestaan dat doperwten mogelijk in Nederland gekweekt worden, maar het lijkt me ook geen tropische groente. Ik ben geen groot fan van doperwten, maar ik vind ze ook niet vies. Ik heb al jaren geen doperwt meer gezien, zelfs. De laatste keer dat ik deze gegeten heb, was toen ik nog bij mijn moeder woonde. Die combineerde wel eens doperwten met worteltjes, precies zoals je ze ook kan kopen in blik in de supermarkt. Het is een beetje saai, maar wel lekker.

Ik zie mezelf echter nog geen doperwten klaar maken. Kook je deze simpelweg? Nog nooit gedaan, maar het lijkt me ook niet moeilijk. Mijn moeder maakte het altijd klaar samen met een stuk vlees en gekookte aardappels. Gekookte aardappels kunnen best lekker zijn. Dan hoef ik alleen nog een stuk vlees uit te zoeken en eventueel een bos wortels erbij te kopen. Je hebt dan voor weinig geld best een aardige maaltijd.

Ik liet mijn gedachten echter veel te ver varen. Ondertussen wacht dit jochie nog steeds op mijn antwoord. Wil ik nou wel of geen zak erwten? "Nee, bedankt!" antwoordde ik. "Maar een euro per zak!" reageerde hij. "Nee, bedankt!" herhaalde ik. "Okť, doei!" reageerde hij.

Ik sloot de deur. "Misschien had ik ze wel moeten nemen, dan eet ik weer eens wat gezonds." dacht ik vervolgens. Gecombineerd met de worteltjes, gekookte aardappelen en een stukje vlees heb ik voor het eerst sinds tijden misschien weer eens wat gezonds te eten. De laatste tijd kook ik vrijwel nooit meer voor mezelf, ik ben altijd te druk met werk of hobbies.

Ik ging daarna weer aan het werk.

Albert Heijn Haardblok

Door Gamebuster op zondag 31 mei 2015 17:36 - Reacties (24)
Categorie: nutteloze reviews, Views: 12.967

Sinds ik in maart verhuist ben, ben ik in bezit van een echte open haard in mijn nieuwe woning. Ik haal er veel plezier uit om er van alles in te verbranden, maar voornamelijk ziet de haard hout en bruinkool briketten van binnen.

Laatst zag mijn haard echter iets vreemds in de haard liggen: Een Albert Heijn Haardblok. Ik kwam deze in-papier-verpakte blokken tegen bij de Albert Heijn voor § 1,29 per stuk, of § 4,99 per 4 stuks in een voordeel verpakking. Gewapend met een voordeel verpakking, een camera en een champagneglas met water besloot ik het blok uit te proberen.

http://i.imgur.com/YdX4jkv.jpg
http://i.imgur.com/qVMo6it.jpghttp://i.imgur.com/dywA542.jpg


De verpakking van het "haardblok" geeft aan dat de geschatte brandtijd 2,5 uur zou zijn en dat het blok gemaakt is van houtzaagsel en paraffine (aka kaarsvet). Naar aanleiding van die omschrijving is mijn vermoeden dat de kaarsvet smelt door hitte en vervolgens verbrand (net zoals in een kaars). De houtzaagsel vervult dan waarschijnlijk de rol als het lontje van een kaars: De kaarsvet opzuigen als een spons zodat het kan verbranden. Is de kaarsvet op, dan verbrand het zaagsel zelf.

De instructies geven aan dat je het blok niet uit de verpakking moet halen voor verbranding. Omdat ik nieuwsgierig ben hoe de binnenkant eruit ziet, neem ik een 2e exemplaar en snij ik deze open. Binnenin vind ik een bruin gekleurd blok met gleuven erin... Veel anders had ik niet verwacht van een blok zaagsel en kaarsvet:

http://i.imgur.com/xlb57ug.jpghttp://i.imgur.com/lHyi35N.jpg

Goed, tijd om dit blok aan te steken. De verpakking spreekt over "makkelijk aan te steken" en laat een plaatje zien waarbij het blok wordt aangestoken met 1 lucifer. Ik besloot daarom het blok op de proef te stellen om te kijken of het echt makkelijk is aan te steken met 1 lucifer. Ik pakte daarom de kleinste lucifer die ik kon vinden en probeerde het blok aan 2 kanten aan te steken met deze ene lucifer, precies zoals de plaatjes en teksten dit aangeven.

http://i.imgur.com/avlwHnY.jpghttp://i.imgur.com/IcI0K6u.jpg
http://i.imgur.com/U3MWkiI.jpg
http://i.imgur.com/dQXIBV4.jpghttp://i.imgur.com/68alurh.jpg

Het blok laat zich inderdaad prima met 1 lucifer aansteken. De papieren verpakking brandt snel op en laat enkel het gloeiende blok achter met kleine vlammen. Enkele minuten later pakt het blok het vuur over en neemt de grootte van het vuur toe.

http://i.imgur.com/ICLL5a7.jpghttp://i.imgur.com/KpuFKSH.jpg

Na 10 minuten nemen de vlammen van het blok alleen maar toe. Er komt enige warmte van het enkele blok af. Het blok brandt geurloos, vrijwel zonder rook en spettert niet: Een schone verbranding zou ik dit inderdaad noemen, maar het is wel een stukje saaier dan een paar blokken hout.

http://i.imgur.com/iJp2voY.jpghttp://i.imgur.com/aph77Nq.jpg
http://i.imgur.com/4hpEeGK.jpg

20 minuten na aansteken is het papier vrijwel volledig opgebrand. De vlammen zijn weer net wat groter geworden. De rest van de eerste 2 uur brandt het blok stabiel door, zonder rook of veel schommelingen in grootte van vuur.

http://i.imgur.com/EvY7up9.jpghttp://i.imgur.com/oQ0O49D.jpg

Na 2 uur had ik behoefte aan wat meer warmte. Ik had nog een 2e blok liggen die ik open had gesneden. Ik plaatste dit blok bovenop het brandende blok en prikte met een tang in het brandende blok. Het blok viel hierbij grotendeels uit elkaar met flinke vlammen tot gevolg. Het andere blok brand nu ook vrolijk verder.

http://i.imgur.com/8i1uA3J.jpg
I like

De 2,5 uur brandtijd zou het blok zeker halen. Voor een enkel blok die je even bij de Albert Heijn kan kopen is het best een geinig ding. Het is geen knetterend hout, maar het is verder een prima blokje. Ook is het blok erg goed te gebruiken om je haard aan te steken. Je begint met zo'n blok en plaatst er gewoon normale grote blokken hout op: In no time heb je een goed brandende haard.

Ik heb helaas geen foto's van het eindresultaat; Ik ben hierna andere dingen gaan doen. Wel kan ik je vertellen dat er aan het einde vrijwel geen as achter blijft.

Eindconclusie
Het Albert Heijn haardblok is wat mij betreft goedgekeurd en zou deze vaker kopen. Het product maakt alle claims op de verpakking waar.

+ Makkelijk om aan te steken
+ Brand schoon
+ Goed te gebruiken als aanmaak blok voor grote blokken hout
+ Makkelijk te verkrijgen bij je lokale Albert Heijn
+ Laat zeer weinig as achter, geen andere rommel

- Een beetje saai, beter combineren met hout

http://i.imgur.com/Q5YeHFw.jpg
Ideaal in combinatie met een glas champagne. Of een champagne glas met water.