Tosti in een klein krachtig oventje.

Door Gamebuster op vrijdag 10 juni 2011 12:50 - Reacties (38)
Categorie: quite useless, Views: 7.336

Wij hebben zo'n tosti-ijzer die je tosti plet en veranderd in een kleffe kaasplank. Niet lekker, maar een nieuw tosti-ijzer halen kost geld. Ik maakte dus zelden tosti's hier in huis, ondanks dat ik tosti's best lekker vind.

Vandaag stond ik op en had ik me toch zin in een tosti. Ik was echter te lui om naar de bakker te gaan, want dan zou ik me eerst moeten douchen. Enigszins ijsberend met een blok kaas in handen bedacht ik me hoe ik alsnog een tosti kon maken.

Ik bedacht me dat een tosti-ijzer niet veel meer is dan een kleine oven waarin het broodje geklemd wordt. Mijn vermoeden was dat een normaal tosti-ijzer wel een stuk warmer wordt dan een normale oven, dus de normale oven gebruiken zag ik niet zitten.

Ik herinnerde me echter dat wij een tijdje een klein extra oventje hadden. Dit was een klein schattig oud oventje, maar die had 1 mankement: alles wat je erin gooide was in no-time aangebrand.

Ik dacht: hmm, als iets daarin snel aanbrandt, wordt-ie dus erg heet in korte tijd, net als een tosti-ijzer. Dus ik startte een zoektocht door het huis en al snel had ik het kleine witte oventje gevonden.

Met een glimlach op m'n gezicht zette ik het oventje op aanrecht en drukte ik 'm aan nadat ik de stekker in de stopcontact had geduwd.

Terwijl het oventje al gauw opwarmde, smeerde ik mijn broodje kaas. We hadden helaas geen wit brood: Omdat dit toch maar een test was, nam ik het bruine brood maar voor lief.

Na een dikke laag kaas erop gelegd te hebben en de uitstekende randjes kaas verwijderd te hebben, wilde ik mijn experiment in het oventje leggen. Ik merkte echter op dat het oventje geen handvat, dus ik opende het deurtje met een mes. Na het deurtje open gekregen te hebben, legde ik het broodje alsnog in het oventje.

Terwijl ik vol voldoening wachtte op mijn mogelijk tosti, liep ik richting de koelkast voor het pak melk: Ik had dorst gekregen van al dat werk. Tot mijn grote teleurstelling was de melk echter op. Er lag wel houdbare magere melk, maar dat vind ik niet zo lekker. In plaats van melk dronk ik daarom maar een glaasje water.

Na mijn glaasje water leeg gedronken te hebben, merkte ik op dat de kaas begon te smelten. Mijn vreugde nam toe met het vooruitzicht van een lekkere knapperige tosti met een beetje ketchup.

Nog dromende over mijn tosti merkte ik echter op dat de kaas eruit begon te lopen: Een bekent fenomeen voor tosti's. Snel pakte ik een spatel en draaide ik de tosti om. Ik merkte op dat de onderkant bruinig was geworden, wat moeilijk zichtbaar was door de bruine kleur van het brood zelf.

Het geknisper van het omgooien van de tosti was echter erg herkenbaar voor tosti's, wat opnieuw mijn vreugde doet toenemen. Ik liet de waarschijnlijke-tosti nog eventjes in het oventje, terwijl ik een bord pakte en in goede hoop ketchup op mijn bord spoot.

De ketchup was van C1000 huismerk. Enigszins teleurstellend, maar dat had verder geen effect op mijn vreugde rond de tosti. Toen de kaas erg veel karakteristieken van een tosti vertoonde, verwijderde ik het tosti-achtige resultaat uit het oventje en trok ik de stekker uit het stopcontact.

Ik merkte op dat het wekkertje van de oven bleef doortikken. Ondanks dat ik weet dat er genoeg mechanische wekkertjes zijn, was ik toch enigszins onder de indruk van het mechanische wekkertje dat vrolijk bleef doortikken zonder elektriciteit.

Met enige nieuwsgierigheid draaide ik het wekkertje richting 0. Het oventje gaf daarbij een vrolijk "PING" geluid. Ik moest glimlachen van het geluidje.

Al gauw focuste ik me weer op mijn experimentele tosti. Snel onderzocht ik de karakteristieken van mijn creatie. De kaas was goed gesmolten en het broodje was lekker knapperig, al was een klein hoekje wel iets teveel uitgedroogd, wat veranderd was in een hard brokje uitgedroogd brood.

Tevreden nam ik mijn tosti mee naar boven op het bordje met C1000 ketchup. Ik merkte op dat de C1000 ketchup donkerder is dan de "echte" ketchup. Ondanks zijn afwijkende kleur pakte ik mijn tosti, dipte ik 'm in de ketchup-achtige saus en nam ik een hap uit mijn creatie.

Na het verwerken van de hap tosti was ik tevreden met het resultaat. Ik herhaalde mijn handeling tot de tosti volledig geconsumeerd was.

Ik was tevreden met het resultaat.

http://soshable.com/wp-content/uploads/2010/09/Everything_went_better_than_expected.png

Volgende: Kussen in de Koelkast 06-'11 Kussen in de Koelkast
Volgende: [video] Ik maak een chat met NodeJS 06-'11 [video] Ik maak een chat met NodeJS

Reacties


Door Tweakers user diedazz, vrijdag 10 juni 2011 12:54

Afgezien van je dt en toekomstige/verleden tijdsfouten, kan je misschien in het vervolg gewoon een koekenpan nemen, de boterhammen aan de boven en onderkant insmeren met boter en je fornuis zo hard zetten als je zelf wil ;-)

Nu heb ik ook zin >)

Door Tweakers user Gamebuster, vrijdag 10 juni 2011 12:56

Ja, zitten idd wat foutjes in nu ik 'm nalees, maar had dit ook vrij snel geschreven :9

Door Tweakers user JoWannes, vrijdag 10 juni 2011 13:00

Random blogs
Je titel maak je alvast waar. :+

Maar idd, waar bak je dat ding niet gewoon in de pan? Genoeg boter en geregeld omdraaien, moet prima gaan.

Smakelijk! :p

Door Tweakers user mvdam, vrijdag 10 juni 2011 13:01

Hahahahahaha, mooi verhaal.

Ook kudo's voor het plaatje :P

Door Tweakers user Voxyn, vrijdag 10 juni 2011 13:04

Bedankt ik was vergeten dat ik nog een tosti in de tosti ijzer had :')

Door Tweakers user Wlie, vrijdag 10 juni 2011 13:07

diedazz schreef op vrijdag 10 juni 2011 @ 12:54:
Afgezien van je dt en toekomstige/verleden tijdsfouten, kan je misschien in het vervolg gewoon een koekenpan nemen, de boterhammen aan de boven en onderkant insmeren met boter en je fornuis zo hard zetten als je zelf wil ;-)

Nu heb ik ook zin >)
Doe ik ook weleens, werkt super! Wij hebben zelf namelijk ook zo een ijzer die van je tosti een kaasplank maakt :(

Door Tweakers user Dooievriend, vrijdag 10 juni 2011 13:21

Terwijl ik vol voldoening wachtte op mijn mogelijk tosti, liep ik richting de koelkast voor het pak melk: Ik had dorst gekregen van al dat werk. Tot mijn grote teleurstelling was de melk echter op. Er lag wel houdbare magere melk, maar dat vind ik niet zo lekker. In plaats van melk dronk ik daarom maar een glaasje water.
Hoe blog ik zo random mogelijk! _/-\o_

Door Tweakers user Gamebuster, vrijdag 10 juni 2011 13:23

@Dooievriend:
Het is niet echt random, ik omschrijf gewoon wat er gebeurde :P

Door Tweakers user arjen9551, vrijdag 10 juni 2011 13:27

Prachtig verhaal.

Door Tweakers user Brazza, vrijdag 10 juni 2011 14:23

Zo heb er honger van gekregen, maar ik gebruik de good oldskool tosti ijzer:)

Door Tweakers user Dj-sannieboy, vrijdag 10 juni 2011 14:32

Een tosti zonder ham en met ketchup i.p.v. curry? -_- Ook nog eens bruin brood..
Koop een fatsoenlijke contact grill, daar maak je echt lekkere tosti's mee :)

Door Tweakers user Pixeltje, vrijdag 10 juni 2011 14:33

Het verhaal is leuk, maar.. denk je niet dat 'naar de bakker fietsen' minder moeite had gekost? ;)

Door Tweakers user Gamebuster, vrijdag 10 juni 2011 14:36

maar dan moest ik me eerst aankleden en douchen.

Door Tweakers user Tazzios, vrijdag 10 juni 2011 14:37

diedazz schreef op vrijdag 10 juni 2011 @ 12:54:
Afgezien van je dt en toekomstige/verleden tijdsfouten, kan je misschien in het vervolg gewoon een koekenpan nemen, de boterhammen aan de boven en onderkant insmeren met boter en je fornuis zo hard zetten als je zelf wil ;-)

Nu heb ik ook zin >)
Ik doe er altijd een deksel overheen zodat de kaas goed smelt. Boter gebruik ik niet fornuis doe ik dan ook rustig i.p.v. hard.

Door Tweakers user onok, vrijdag 10 juni 2011 15:14

In de pan, dat was ook het eerste waar ik gelijk aan dacht :P
Iets minder gezond (extra vet van boter) maar absoluut lekker ;)

Overigens, een fatsoenlijk tostie-ijzer (die dus grilt, de goeie) kostte slechts 20 euro. Niet duur, toch?

[Reactie gewijzigd op vrijdag 10 juni 2011 15:15]


Door Tweakers user sinner2stroke, vrijdag 10 juni 2011 15:39

omg ik ben nu ook tostis uit de oven aan het maken


Door Tweakers user harmageddon, vrijdag 10 juni 2011 15:48

Ik kom dat echt nooit meer tegen :(
Als ik dat weer eens ergens zie koop ik meteen een dozijn!

Door Tweakers user Crim, vrijdag 10 juni 2011 16:25

Haha ik vind em mooi, tekening aan het eind maakt het af :P

Door Tweakers user Engineer, vrijdag 10 juni 2011 17:01

Tazzios schreef op vrijdag 10 juni 2011 @ 14:37:
[...]


Ik doe er altijd een deksel overheen zodat de kaas goed smelt. Boter gebruik ik niet fornuis doe ik dan ook rustig i.p.v. hard.
Boter aan beide kanten op de kaastostie, vuur laag, goed in de gaten houden tot je lichte rookwolkjes ziet opstijgen, dat is exact het moment om ze om te draaien, mooi goudbruin!

Vol gas zijn ze in no-time zwart als houtskool.

Tevens aan de TS: het is De kaas, niet Het kaas. Apart blog tevens ;)

Door Tweakers user SanderL, vrijdag 10 juni 2011 17:22

Tosti... Right, een croque monsieur dus?

Door Tweakers user croontje, vrijdag 10 juni 2011 17:31

PixelShooter schreef op vrijdag 10 juni 2011 @ 17:22:
Tosti... Right, een croque monsieur dus?
Dacht ik eerst ook maar ik lees niks over hesp aka ham :p

Door Tweakers user SanderL, vrijdag 10 juni 2011 17:42

croontje schreef op vrijdag 10 juni 2011 @ 17:31:
[...]


Dacht ik eerst ook maar ik lees niks over hesp aka ham :p
Misschien doen ze er zelfs nooit hesp op? Ketchup in ieder geval wel! :Y)

Door Tweakers user Gamebuster, vrijdag 10 juni 2011 18:24

hesp? :P

thank God for Google: ham dus. Ham is hier wel normaal voor een tosti. Tosti hoort ham te hebben, maar bij ons thuis gaat een tosti zonder ham ook door als "tosti", al is het formeel gezien geen tosti.

Door Tweakers user mdodo, vrijdag 10 juni 2011 19:28

zit nu ook een tosti te eten dankzij de blog XD

Door Tweakers user CodeCaster, vrijdag 10 juni 2011 19:31

Korte zinnen en tot in den treure op details in gaan: was je stoned?

Door Tweakers user Gamebuster, vrijdag 10 juni 2011 19:41

Ik was net wakker toen ik dit schreef, dus zoiets ja.
En de tekst is ook wel een beetje bedoeld om juist de details erin te brengen. Als ik gewoon serieus wilde vertellen dat ik een tosti in een oven had gemaakt, had ik deze hele post kunnen samenvatten tot "Ik heb een tosti in een oven gemaakt.", maar dat is natuurlijk een stuk minder leuk om te lezen.

Door Tweakers user sfranken, vrijdag 10 juni 2011 20:43

hmm.... melk + oud brood + ei = wentelteefjes... (brood + pan)

Door Tweakers user mendel129, zaterdag 11 juni 2011 00:50

pics or it didn't happen :+

Door Tweakers user MrAngry, zaterdag 11 juni 2011 01:28

KETCHUP???!?!!??!??! Wat de neuk, heiden! You beŽlzebub, from whence you came, you shall remain, untill you use curry again!


Door Tweakers user BeerenburgCola, zaterdag 11 juni 2011 11:22

Met een goede anti aanbak pan (bijv. tefal) hoef je je tosti niet in te smeren met boter.
Ik doe dit nooit en krijg perfecte tostis.
Wel bij blijven staan en regelmatig keren

Tosti kaas+pepersalami is ook gewťldig!

O, en in de gewone oven werkt ook (zonder boter).

[Reactie gewijzigd op zaterdag 11 juni 2011 11:23]


Door Tweakers user Cybje, zaterdag 11 juni 2011 20:16

Vroeger in de tijd van Jezus hadden ze nog geen tosti. Wel 5 broden en 2 vissen.

Door Tweakers user Gamebuster, zaterdag 11 juni 2011 22:13

Vroeger... pfff!

Pics or it didn't happen.

Door Tweakers user Bowy3r, zondag 12 juni 2011 12:45

Ik dacht bij de titel meer aan een oven-mod... Jammer, maar nontheless een geweldige blog.

Door Tweakers user Nedra, zondag 12 juni 2011 13:39

want..tosti..now!

Door Tweakers user WouterKvG, maandag 13 juni 2011 00:01

Een gewone oven werkt ook prima hoor. ;-) Maar goed, leuke blog... :Y)

Door Tweakers user Jaygod, woensdag 15 juni 2011 16:54

wat een verhaal :$

Reageren is niet meer mogelijk