Eendjes doodgereden op de snelweg

Door Gamebuster op dinsdag 21 juli 2015 12:53 - Reacties (19)
Categorie: funvids, Views: 6.654Grapje, ze zijn allemaal OK.

Volgende: Photoshop Content-Aware fill 08-'15 Photoshop Content-Aware fill
Volgende: Doperwten 07-'15 Doperwten

Reacties


Door Tweakers user Blokker_1999, dinsdag 21 juli 2015 13:08

Tss, niet eens een fluo vestje aan ... Tijd om hen eens terug naar de verkeersles te sturen.

Niet de eerste keer. Ben het zelf al enkele keren tegengekomen. Laatste keer dat ik er tegenkwam was vorig jaar: http://utopia.modpro.be/6eendjes.png

De laatste weken wel meermals liftende koppeltjes op de pechstrook gezien. Dat blijkt ondertussen ook een rage te worden.

Door Tweakers user mvdam, dinsdag 21 juli 2015 13:09

Dit is echt, veruit het spannendste dat ik vandaag gezien heb, en mijn billen zijn nog steeds samengeknepen...

Door Tweakers user itsalex, dinsdag 21 juli 2015 13:09

Ze waaien ook nog weg.

Bij de A9 afrit Haarlem-Zuid kwam ik laatst een schildpad tegen. Dat was gewoon einde verhaal. Ik heb kunnen ontwijken maar ik weet niet hoe het de vrachtwagen achter mij verging en daar achter dan.

Door Tweakers user mat.hi.as, dinsdag 21 juli 2015 13:09

Wel een paar hartaanvallen verder :P

Door Tweakers user Bjornski, dinsdag 21 juli 2015 14:07

Ik word blij van deze beelden.

Zo kan het ook

offtopic:
Sommige dingen vergeet je niet snel.
Ik stond op tijd stil voor de -censuur- die twee auto's voor me vol in de ankers ging op de linker baan vanwege overstekende eendjes en de bestuurder die daar met volle snelheid bovenop knalde.
Helaas was het zicht en het reactievermogen van de bestuurder (die zonder gordels reed) achter me minder goed... Vandaar de hoofdwonden, schouders uit de kom, etc...

Ik zou het triest vinden als die eendjes waren platgereden, maar ik ben toch blij dat ik die automobilisten gewoon door zie rijden.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 21 juli 2015 14:08]


Door Tweakers user Calamor, dinsdag 21 juli 2015 14:22

Heb het zelf ook meegemaakt. Van A17 naar A16, een paar 100 meter voor dat je op de A16 kom en dat je nog naast elkaar kan rijden. Gelukkig was het heel stil en er gingen 2 ganzen en kleintjes over de snelweg. Ging ook op de rem. Het is een inpulse dat je doet. Kon ook niet de vluchtstrook op. Maar er reed iemand van iets van 120 of 130 en die ging volop er in. Allebij de ganzen dood en een kleintje. Is wel zielig, maar heeft me wel na lopen denken wat ik in het vervolg ga doen. Je kan er goed over na denken maar het is wel een inpusle wat je doet. Je heb bijna geen tijd om er goed over na te denken en je moet gelijk handelen. Als het rustig is zou ik wel stoppen maar met wat verkeer dan niet. Al denk ik als ik het niet mee gemaakt heb dat ik het heel zielig zou vinden en dat me emoties zorgen dat ik de keuze zou maken om te remmen.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 21 juli 2015 14:24]


Door Tweakers user Gamebuster, dinsdag 21 juli 2015 14:26

Mijn impuls zou ook remmen zijn, denk ik. Als het een echt lege weg is, zou misschien uitwijken eerder in me op komen dan remmen. Wat mijn daadwerkelijke reactie zou zijn... geen idee. Ik heb het nog nooit meegemaakt.

Ik heb wel eens een duif aangereden. Het ene moment zat er een duif voor mijn auto, het volgende moment zag ik een wolk aan veren.

Mijn rij-instructeur zei altijd dat ik niet mocht remmen voor vogels en dat ze altijd wel aan de kant zouden gaan en, vulde aan als grapje, dat ik bonuspunten zou krijgen als ik er 1tje zou raken. Uiteraard nooit 1tje geraakt, maar het heeft me wel het "vertrouwen" gegeven om gewoon blind door te rijden voor vogels.

Dit is altijd goed gegaan, tot er op een dag opeens geen duif tevoorschijn kwam nadat-ie verdween uit mijn zicht. Wel hoorde ik een "PLOF" en zag ik een hoop veren. Dit was gewoon in een 30km zone en ik reed niet eens te hard. Dat beestje was hartstikke dood.

Verder, zover ik weet, nooit wat geraakt. Tenminste, geen dieren. Ik heb wel een keer iemand aangereden in Amsterdam, maar het is Amsterdam, de mensen zijn daar allemaal idioten die voor je auto gaan lopen. Moet je maar niet voor mijn auto gaan lopen :P De persoon kon gewoon weglopen, dus het was niets ernstigs

[Reactie gewijzigd op dinsdag 21 juli 2015 14:33]


Door Tweakers user Blokker_1999, dinsdag 21 juli 2015 14:35

Probleem met remmen is dat als er iemand te dicht achter je zit, je dan wel een ongeluk kunt veroorzaken. Je hebt amper de tijd om te reageren, laat staan dat je kan nagaan of je veilig kunt stoppen/uitwijken, toch zeker op de snelweg. En dan moet je je afvragen of remmen wel de goede optie is (zelfs al is de achterligger in fout en zal zijn verzekering de schade betalen).

Door Tweakers user Gamebuster, dinsdag 21 juli 2015 14:37

Tja, zo'n grote moeder-eend aanrijden lijkt me ook niet heel bevordelijk voor de veiligheid op de weg. Wat als je zo'n eend onder je voorwiel krijgt op 130km/u? Ik ben benieuwd hoe een auto daarop reageert.

Ik kan me voorstellen dat als je bijv. een flinke eend onder je linker voorwiel hebt, dat je auto dan wel hevig naar links zal uitwijken. Niet leuk als die ongeduldige audi-rijder op dat moment met 150 jou inhaalt.

Met die logica is het dan maar beter dat je zo'n eend vol in het midden van je auto raakt, dan komt-ie tenminste niet onder een wiel.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 21 juli 2015 14:41]


Door Tweakers user Blokker_1999, dinsdag 21 juli 2015 15:37

Spijtig genoeg wel. Geen idee hoe ernstig zo een eend een wagen uit koers kan doen gaan als je er over zou rijden met je wielen, maar ik denk eigenlijk wel dat zoiets nog meevalt. Als je de kans hebt is het uiteraard beter om uit te wijken. Maar zomaar op de rem gaan staan is zeker niet altijd de beste oplossing.

Uiteindelijk maakt het ook niet veel uit wat je denkt te zullen gaan doen, op die momenten nemen over het algemeen de reflexen over. Wil je zelf in controle blijven dan reageer je met dat soort snelheden gewoon te traag, zeker bij druk verkeer. Bij rustig verkeer kan je vaak wel remmen omdat de eerstvolgende achterligger ver genoeg achter zit terwijl de baan voor je ver genoeg vrij is om alsnog goed na te denken over de actie die je gaat nemen.

Door Tweakers user i-chat, dinsdag 21 juli 2015 17:29

Blokker_1999 schreef op dinsdag 21 juli 2015 @ 15:37:
Spijtig genoeg wel. Geen idee hoe ernstig zo een eend een wagen uit koers kan doen gaan als je er over zou rijden met je wielen, maar ik denk eigenlijk wel dat zoiets nog meevalt. Als je de kans hebt is het uiteraard beter om uit te wijken. Maar zomaar op de rem gaan staan is zeker niet altijd de beste oplossing.
als je gewoon de normale snelheid rijdt zal er niet zoveel aan de hand zjin een flinke bobbel en meer is het niet, als je echter niet op zit te letten of te hard rijd dan kun je mogelijk wel de macht over je stuur verliezen - maar dan was je simpelweg meer met andere dingen bezig dan met autorijden, een motor daarentegen...

Door Tweakers user iBugged, dinsdag 21 juli 2015 19:13

In de tracker ziet de titel er ineens wat anders uit :p

"12:53 Eendjes doodgereden op de snelweg door Gamebuster"

Door Tweakers user Gamebuster, dinsdag 21 juli 2015 21:35

iBugged schreef op dinsdag 21 juli 2015 @ 19:13:
In de tracker ziet de titel er ineens wat anders uit :p

"12:53 Eendjes doodgereden op de snelweg door Gamebuster"
haha awesome

Door Tweakers user runelaenen, woensdag 22 juli 2015 00:08

Blokker_1999 schreef op dinsdag 21 juli 2015 @ 13:08:
Niet de eerste keer. Ben het zelf al enkele keren tegengekomen. Laatste keer dat ik er tegenkwam was vorig jaar: http://utopia.modpro.be/6eendjes.png
Off topic: da's effe eng... Twee keer raden in welk dorp ik woon ;p

Door Tweakers user JerX, woensdag 22 juli 2015 08:21

Toen ik de titel las moet ik opeens aan vroeger denken. Uit gegaan op zaterdagavond, snachts terug op de scooter (note: niet gedronken).

Ik reed op een boeren weg en het is daar uiteraard pik donker. Toen stak er een eend over en die kwam onder mijn wielen. Ik ben gestopt en het arme beestje leefde nog. Ik heb hem uit zijn leiden moet verlossen aangezien er op dat tijd stip echt geen Dierenambulance kan komen. Laat staan voor een gebroken platte nek van een eend..

Ben overigens elke dag 2 weken lang nog aan dit gebeuren herinnerd omdat ik steeds weer veren uit mijn scooter moest plukken.

[Reactie gewijzigd op woensdag 22 juli 2015 08:25]


Door Tweakers user Mohy, woensdag 22 juli 2015 11:23

Blokker_1999 schreef op dinsdag 21 juli 2015 @ 15:37:
Spijtig genoeg wel. Geen idee hoe ernstig zo een eend een wagen uit koers kan doen gaan als je er over zou rijden met je wielen, maar ik denk eigenlijk wel dat zoiets nog meevalt. Als je de kans hebt is het uiteraard beter om uit te wijken. Maar zomaar op de rem gaan staan is zeker niet altijd de beste oplossing.
Als de eend vlak voordat je hem raakt met 80 km/u opvliegt is je voorruit een grote ster (eigen ervaring) en moet je alsnog in de ankers. Nu verwacht ik niet dat en eend snel genoeg is met opvladderen bij 130 km/u, maar als, dan ben je zeker niet blij. Het is dus zeker niet alleen een gevaar voor de eend of andere vogel !

Door Tweakers user p0pster, woensdag 22 juli 2015 15:56

Calamor schreef op dinsdag 21 juli 2015 @ 14:22:
Heb het zelf ook meegemaakt. Van A17 naar A16, een paar 100 meter voor dat je op de A16 kom en dat je nog naast elkaar kan rijden. Gelukkig was het heel stil en er gingen 2 ganzen en kleintjes over de snelweg. Ging ook op de rem. Het is een inpulse dat je doet. Kon ook niet de vluchtstrook op. Maar er reed iemand van iets van 120 of 130 en die ging volop er in. Allebij de ganzen dood en een kleintje. Is wel zielig, maar heeft me wel na lopen denken wat ik in het vervolg ga doen. Je kan er goed over na denken maar het is wel een inpusle wat je doet. Je heb bijna geen tijd om er goed over na te denken en je moet gelijk handelen. Als het rustig is zou ik wel stoppen maar met wat verkeer dan niet. Al denk ik als ik het niet mee gemaakt heb dat ik het heel zielig zou vinden en dat me emoties zorgen dat ik de keuze zou maken om te remmen.
Potverdorie, dat zou ik zomaar geweest kunnen zijn.
Die beestjes kwamen plots uit het riet wat links van de weg staat en je hebt inderdaad absoluut niet de tijd om er over na te denken, behalve dan dat er een flink aantal auto's achter je zitten.

Als je dan plots volop op de rem gaat staan veroorzaak je misschien nog wel veel meer schade. Niet alleen aan auto's maar ook aan personen.

Voor de eendjes of ganzen vind ik het nog steeds heel zielig en voel me daarvoor wel schuldig, maar je kunt soms niet anders handelen. Zeker als het heel druk is moet je heel snel en in een split second de afweging maken wat te doen.

Door Tweakers user Tyr0s_Fre4k, donderdag 23 juli 2015 00:34

Heb het niet al te lang geleden meegemaakt met een haas die in het donker overstak op een 80-weg. t Beestje zat op de streep tussen de twee weghelften toen het doorkreeg dat oversteken nie zon best idee was, en besloot terug te gaan...
Met een rits auto's achter me geen puik idee om te remmen, en was al bezig licht uit te wijken toen ik hem op de streep zag zitten.

Heel veel meer dan een bonk heb ik er niet van gemerkt. Levert inderdaad wel een rotgevoel op... Zeker omdat ik in de achteruitkijkspiegel zag dat t diertje het (net aan) overleefd had. Tot hij onder mn achterligger belandde...

Trieste dingen zijn 't, maar onvermijdelijk met zulke snelheden door de natuur heen...

[Reactie gewijzigd op donderdag 23 juli 2015 00:40]


Door Tweakers user Blokker_1999, zondag 26 juli 2015 10:57

Deze jongens kwamen nog dichter bij hun einde: http://imgur.com/gallery/WnwAyMu

Reageren is niet meer mogelijk